Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Έκθεση “Διελεύσεις ” στη Μινωική Νεκρόπολη Αρμένων

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και το Μουσείο  Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, γιορτάζουν την πανσέληνο του Αυγούστου με μία εικαστική παρέ...


Έκθεση “Διελεύσεις ” στη Μινωική Νεκρόπολη Αρμένων

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, γιορτάζουν την πανσέληνο του Αυγούστου με μία εικαστική παρέμβαση στη Μινωική Νεκρόπολη Αρμένων. 

Εκεί, στο δάσος των βελανιδιών και στον χώρο των 220 τάφων που έχουν ανασκαφεί μέχρι σήμερα, τέσσερις καλλιτέχνες παρουσιάζουν έργα τους για τον συγκεκριμένο τόπο.

Η ιδέα της επιμελήτριας Μαρίας Μαραγκού, είναι μια ταπεινή παρέμβαση που δεν θα ανταγωνιστεί στοιχεία του χώρου. Οι καλλιτέχνες, με σεβασμό, δημιουργούν έργα / κτερίσματα, συνδεδεμένα με το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία, τη μνήμη και τη συνέχεια.

Η απρόσμενη ανακάλυψη ενός αγγείου, από τον μικρό μαθητή Ανδρέα Βούρβαχη, στα μέσα της δεκαετίας του 60, έδωσε το έναυσμα για την ανασκαφή του γνωστού Υστερομινωικού Nεκροταφείου Αρμένων, από τον επίτιμο Γενικό Διευθυντή Αρχαιοτήτων, αρχαιολόγο Γιάννη Τζεδάκι που συνεχίζεται με επιτυχία μέχρι και σήμερα.

Ο χώρος είναι επισκέψιμος και λειτουργεί, ενώ το έργο ανάδειξής του έχει ενταχτεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020/ΠΕΠ Κρήτης και ξεκινά η υλοποίησή του, με τη φροντίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και της διευθύντριας Αναστασίας Τζιγκουνάκη.

Ο τίτλος της έκθεσης Διελεύσεις, σχετίζεται με το οντολογικό ζήτημα της ζωής και του θανάτου. Οι καλλιτέχνες που εκθέτουν είναι (αλφαβητικά): Αντώνης Βολανάκης, Blind Adam (Θάνος Κυριακίδης), Καλλιόπη Λεμού και Μανούσος Χαλκιαδάκης.

Τη βραδιά των εγκαινίων και με το φως της σελήνης, ο ποιητής Γιώργος Δουατζής θα διαβάσει ποίηση για τον έρωτα και τον θάνατο του Τάσου Λειβαδίτη.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2018.

Πηγή: CretaPost

Δεν υπάρχουν σχόλια