Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Έρχονται οι «Πνοές Ανέμων» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης με τίτλο Περιβάλλον και Πολιτισμός 2018: «Πνοές Ανέμων», διορ...


Έρχονται οι «Πνοές Ανέμων» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης με τίτλο Περιβάλλον και Πολιτισμός 2018: «Πνοές Ανέμων», διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν θεματικές ξεναγήσεις για ενήλικες και μαθητές σχολικών μονάδων, ομιλία και μουσική εκδήλωση.

Κεντρικός θεματικός άξονας των εκδηλώσεων, με τίτλο “Νεώς  Πτερόν”, είναι ο άνεμος ως κινητήρια δύναμη των ιστιοφόρων πλοίων. Μέσα από την παρουσίαση επιλεγμένων εκθεμάτων του Μουσείου θα εξετασθεί ο ρόλος του ανέμου στην πραγματοποίηση μακρινών θαλάσσιων ταξιδιών και στην ανάπτυξη οικονομικών, πολιτικών και πολιτισμικών σχέσεων.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 18 έως  τις 21 Οκτωβρίου 2018 και η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη για τους συμμετέχοντες.

Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Πέμπτη 18/10 και Παρασκευή 19/10

09:00-12:00: Ημίωρες θεματικές ξεναγήσεις για ομάδες  μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης.

Σάββατο 20/10

11:00-12:00 και 12:00-13:00: Δύο ωριαίες θεματικές ξεναγήσεις για ενήλικες.

Κυριακή 21/10

18:00 - 18:30: Ομιλία του Γιάννη Δελήμπαση, Μέλους του Ομίλου Ιστιοσανίδας Ηρακλείου, σχετικά με τη χρήση του ανέμου στην ιστιοπλοΐα (Αίθουσα Εκδηλώσεων).

18:30 - 19:00: “Του αέρα, του ξύλου και του νερού”: μια μικρή συναυλία με φλάουτο, βιολί και κρουστά.. Στο φλάουτο, η Λία Μπαμπαλετάκη, στο βιολί, η Αναστασία Παπαναστασίου, στα κρουστά, ο Γιάννης Χαρκούτσης. Στο ημίωρο πρόγραμμα θα ακουστούν κομμάτια των Antonio Vivaldi, Michel Blavet, Θεόδωρου Αντωνίου και Μάνου Χατζιδάκι (Αίθουσα Γλυπτών).

Είσοδος ελεύθερη


Πηγή: eKriti

Δεν υπάρχουν σχόλια