Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ζητούμενο η «αποκρατικοποίηση» των Κυπριακών μουσείων

Αρχαιολογικό Μουσείο Κύπρου Λόμπι υπέρ της αποκρατικοποίησης των μουσείων επιχειρείται να δημιουργηθεί στη κυπριακή Βουλή από βουλευτές...


Αρχαιολογικό Μουσείο Κύπρου

Λόμπι υπέρ της αποκρατικοποίησης των μουσείων επιχειρείται να δημιουργηθεί στη κυπριακή Βουλή από βουλευτές και παράγοντες που θεωρούν ότι, εάν τα μουσεία διοικούνται ως ιδιωτικές επιχειρήσεις, θα μπορούν να έχουν έσοδα και χορηγίες και το πιο σημαντικό, ο πολιτισμός, θα προβάλλεται δεόντως. 


Επί τούτου, φέρουν ως παράδειγμα το εξαιρετικά αποδοτικό και πετυχημένο κατά τα λεγόμενά τους μοντέλο διαχείρισης και διοίκησης από εξειδικευμένο προσωπικό που ακολουθείται σε μεγάλα μουσεία της δυτικής Ευρώπης και της Αμερικής.


Αιτία για να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα, αποτέλεσε το ωράριο δημόσιας υπηρεσίας που επέβαλαν οι υπάλληλοι του Τμήματος Αρχαιοτήτων από τις 9 Απριλίου. Αρνούνται να εργαστούν υπερωρίες, με αποτέλεσμα τα μουσεία μας να λειτουργούν με ωράριο δημόσιας υπηρεσίας. Δηλαδή, μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι ενώ παραμένουν κλειστά τα Σαββατοκύριακα και τις δημόσιες αργίες. 


Το Υπουργείο Συγκοινωνιών Κύπρου προσπαθεί να βρει λύση, μέχρι στιγμής χωρίς κανένα αποτέλεσμα.


Πηγή: Εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος"

Δεν υπάρχουν σχόλια