Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη θέσπιση του τομέα συντήρησης στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, καθώς και 30 χρόνων από την ίδρυση...
Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη θέσπιση του τομέα συντήρησης στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, καθώς και 30 χρόνων από την ίδρυση και τη λειτουργία του τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης στο ΤΕΙ Αθήνας, οι δύο φορείς συνδιοργανώνουν συνέδριο για τη συντήρηση στην Ελλάδα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2015 στην Αθήνα.
To συνέδριο θα καλύπτει θέματα που αφορούν την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και το επάγγελμα του συντηρητή, την έρευνα, την εκπαίδευση, την εφαρμογή, τη θεωρία και τη δεοντολογία της συντήρησης, όπως αυτά διαμορφώνονται και επαναπροσδιορίζονται σήμερα.
Θεματικές ενότητες:
• Ιστορία - Θεωρία - Δεοντολογία
• Εκπαίδευση
• Έρευνα
• Συντήρηση
• Η συντήρηση και το ευρύ κοινό
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν προτάσεις για προφορική ανακοίνωση ή ανακοίνωση τοίχου (poster) οι οποίες θα εντάσσονται σε μία από τις θεματικές ενότητες. Η πρόταση θα περιλαμβάνει τον προτεινόμενο τίτλο που θα συνοδεύεται από περίληψη έως 400 λέξεις, την ενότητα στην οποία εντάσσεται, το ονοματεπώνυμο του συγγραφέα ή των συγγραφέων, το φορέα προέλευσης και στοιχεία επικοινωνίας. Περαιτέρω οδηγίες θα αποσταλούν στους συγγραφείς των επιλεγμένων ανακοινώσεων.
Η καταληκτική ημερομηνία για υποβολή προτάσεων είναι η 31η Οκτωβρίου 2014.
Παρακαλούμε, υποβάλετε τις προτάσεις σας, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα αποστολής περιλήψεων.
Παράλληλες δράσεις
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις, ξεναγήσεις και άλλες παράλληλες δράσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.
Παρακαλούμε, επισκεφθείτε ξανά τη σελίδα του συνεδρίου για νέες ανακοινώσεις.
Η δήλωση συμμετοχής στις εκδηλώσεις θα είναι απαραίτητη λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων.
Η συμμετοχή και η παρακολούθηση στο συνέδριο είναι δωρεάν. Η εγγραφή στο συνέδριο είναι υποχρεωτική.
Παρακαλούμε, συμπληρώστε εγκαίρως τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής για την καλύτερη οργάνωση του συνεδρίου.
Οι γλώσσες του συνεδρίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική.
Δεν υπάρχουν σχόλια